АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ СЛОВЕНИЈЕ У БиХ ПОСЈЕТИЛА ОПШТИНУ ГРАДИШКА

Post Date: 15/06/2018

АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ СЛОВЕНИЈЕ У БиХ ПОСЈЕТИЛА ОПШТИНУ ГРАДИШКА

Начелник општине Градишка Зоран Аџић уприличио је данас пријем за амбасадора Републике Словеније у Босни и Херцеговини њ.е Зорицу Букинац, а основна тема разговора односила се на јачање прекограничне сарадње између Општине Градишка и Републике Словеније.
Начелник Аџић је рекао да је на састанку разговарано о јачању сарадње са Републиком Словенијом у свим областима које би биле у интересу грађана које представљају, нагласивши да је посебан акценат стављен на инвестиционе предности општине Градишка с циљем привлачења инвеститора.
На подручју Градишке већ дјелује неколико компанија из Словеније, а данас смо замолили амбасадорку да нам преопручи и друге компаније заинтересоване за развојне пројекте. Представили смо предности Градишке, која се налази на самом улазу у Републику Српску и БиХ те њене привредне и природне потенцијале“, рекао је начелник Аџић.
Први човјек општине истакао је да је на састанку разговарано и о могућностима да Градишка аплицира на пројекте развоја инфраструктуре у оквиру развојних програма Словеније за помоћ земљама које нису чланице ЕУ.
Амбасадор Републике Словеније у БиХ њ.е. Зорица Букинац истакла је да је општина Градишка важан партнер у међународној сарадњи.
Градишка је представљена као општина у којој је видљиво залагање за модернизацију и развој пословне околине и свих других елемената који утичу на позитивну пословну климу. Гранични прелаз у Градишци је веома значајан, нарочито за грађане и привреднике Словеније и са великом пажњом пратимо развој у вези са изградњом новог моста“, нагласила је амбасадор Букинац.
Пријему, испред делегације амбасаде Словеније, присуствоаво је и замјеник амбасадора Аљаж Зупан.