ПРЕДСЈЕДНИКУ СРПСКЕ УРУЧЕНА ПОВЕЉА ПОЧАСНОГ ГРАЂАНИНА ОПШТИНЕ ГРАДИШКА

Post Date: 25/04/2018

ПРЕДСЈЕДНИКУ СРПСКЕ УРУЧЕНА ПОВЕЉА ПОЧАСНОГ ГРАЂАНИНА ОПШТИНЕ ГРАДИШКА

Поводом Дана општине и 73 године од ослобођења Градишке у Другом свјетском рату одржана је свечана академија, на којој је предсједнику Републике Српске Милораду Додику уручена Повеља почасног грађанина.

Примивши Повељу почасног грађанина предсједник Републике Српске Милорад Додик је рекао да је поносан на ово признање, с обзиром на то да Градишку доживљава својим завичајем јер је одрастао на самој граници са нашом општином.

„Градишка је увијек за мене била завичај и драго ми је да сам са добрим људима из ове општине могао годинама да доприносим побољшању услова за живот. Више од 200 милиона КМ одобрено је у посљедњих 12-13 година за вријеме мог политичког ангажмана за директне интервенције на подручју општине Градишка“, нагласио је предсједник Републике Српске.

Предсједник Додик је рекао да ће наставити да ради на стварању услова за обезбјеђивање што више нових радних мјеста, додајући да је начелник општине Градишка Зоран Аџић веома агилан да обезбиједи услове за активирање индустријских зона.

Додик је најавио да ће на подручју Градишке бити изграђен и дом културе у Новој Тополи, пут од Подградаца према Мраковици, завршена спортска дворана и пословни центар, те реализовано много других пројеката.

„У свему томе учествоваће институције Републике Српске и ја ћу им давати подстрек, не само овдје у Градишци, већ широм Српске да у овој години буде реализовано што више послова“, рекао је Додик.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић, рекао је да је 24. април дан када славимо слободу и са искреном тугом присјећамо се свих погинулих бораца који су за њу дали своје животе, због чега морамо чувати и развијати Републику Српску.

„С поносом гледамо на оно што смо урадили уз подршку предсједника Српске и Владе да бисмо створили боље услове живота. Треба да радимо још марљивије и боље, а мислим да смо препознали којим правцем треба да идемо”, рекао је Аџић.

Он је нагласио да за руководство Oпштине Градишка много значи подршка предсједника Додика који разумије грађане и привреднике у овој локалној заједници и који је увијек уз њих, даје им моралну, али и материјалну подршку.

Повеља општине Градишка уручена је доктору медицинских наука Славку Манојловићу за изузетан допринос у области здравства, Стевки Шмитран за изузетан допринос у области образовања и културе и Бориславу Прпошу за изузетан допринос у области умјетности.

Захвалнице Општине Градишка додијељене су Звјездани Гагић за постигнуте резултате у спорту, Јови Јерковићу за изузетне заслуге у области музичког стваралаштва и друштвеног рада, предузећима „ПМП Јелшинград-ФМГ“, „Голић-трејд“ и „Лион“, за резултате у привреди и Удружењу иноватора Градишка за резултате постигнуте у области иноваторства.

У програму свечане академије поводом Дана општине Градишка учествовали су ученици Основне музичке школе „Бранко Смиљанић“ Градишка и бивши ученици ове школе који су музичко образовање наставили у средњој музичкој школи и Академији умјетности у Бањалуци.

Свечаности су присуствовали министри у Влади Српске Стево Мирјанић, Петар Ђокић, Дане Малешевић, Предраг Глухаковић и Златан Клокић, потпредсједник Народне скупштине Сенад Братић, више посланика Народне скупштине Српске, посланик у Парламентарној скупштини БиХ Душанка Мајкић, градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, начелници више општина Српске, те представници дипломатског кора.