ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ ГРАДИШКА

Post Date: 25/04/2018

ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ ГРАДИШКА

Поводом обиљежавања Дана општине Градишка – 24. априла, у градском спомен-парку данас су положени вијенци на Централно спомен-обиљежје жртвама Народноослободилачког рата, на бисте народних хероја – Стевана Дукића, Лепе Радић и Енвера Шиљка, спомен-костурницу и Централно спомен-обиљежје погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић, рекао је да је општина Градишка једна од оних које су највише страдале у Другом свјетском рату, са преко 16 000 жртава, а међу страдалима је преко 5 000 дјеце до 14 година. Аџић је нагласио да се на данашњи дан са великим поштовањем и захвалношћу присјећамо и жртава из Одбрамбено-отаџбинског рата, које су нам омогућиле данашњу слободу.

Он је додао да Градишка данас иде кораком напријед у тежњи да се створи позитиван пословни амбијент како би млади остали на свом огњишту и на тај начин развијали, не само Градишку него и Републику Српску.

Обиљежавању 73. годишњице ослобођења Градишке у Другом свјетском рату присуствовали су представници Општине, СУБНОР-а Градишка, Борачке организације општине Градишка, Организације породица погинулих и несталих бораца и цивила и политичких партија.