ПОЧЕЛА „ПРОЉЕЋНА АКЦИЈА УРЕЂЕЊА ГРАДА“

Post Date: 11/04/2018

ПОЧЕЛА „ПРОЉЕЋНА АКЦИЈА УРЕЂЕЊА ГРАДА“

Почетак „Прољећне акције уређења града“ отворио је данас начелник Општине Градишка Зоран Аџић, на платоу између Јавне установе „Апотека“ Градишка и Робне куће, засадивши садницу дрвета.

Начелник Аџић је истакао значај самосвијести свих грађана о важности уређења нашег града, како би он био чистији и на тај начин изгледао што љепше. Додао је да дјецу треба едуцирати од малих ногу о овим питањима и научити их да и они могу допринијети свом граду. Начелник Аџић је окупљеној дјеци подијелио сокове и мајице, након чега су они засадили цвијеће.

Директор комуналног предузећа „Градска чистоћа“, Жељко Билбија наводи да су многе активности већ у току попут кошења траве, уређења кеја и санација депонија. Данас ће се почети и са обнављањем хоризонталне саобраћајне сигнализације.

У „Прољећној акцији уређења града“ учествовали су, поред радника комуналног предузећа „Градска чистоћа“ и дјеца из предшколске установе „Лепа Радић“, ученици Средње стручне и техничке школе,  предузеће „Green Tank“ које је задужено за збрињавање електричног и електронског отпада, Риболовно друштво „Амур“ и многи други.

Очекује се да ће већи дио активности око уређења града бити завршен до 24. априла, како би све било спремно за Дан општине Градишка.