У ОКВИРУ МАЛИХ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА РС ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ОДБОЈЦИ

Post Date: 05/03/2018

У ОКВИРУ МАЛИХ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА РС ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ОДБОЈЦИ

Одбојкашице Основне школе „Петар Кочић“ из Нове Тополе и одбојкаши Основне школе „Данило Борковић“ из Градишке побједници су општинског такмичења које је одржано 3.марта у спортској сали „Гимназије“ у Градишци у  оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске.
За најбоље играче турнира проглашени су Теодора Видовић и Никола Џодан из Основне школе „Петар Кочић“ из Нове Тополе.
Тренер тимова из Нове Тополе,  Момчило Кесић  није крио задовољство оствареним резултатом. Он је нагласио да су одбојкашице прошле године на Републичком такмичењу освојиле треће мјесто.
Капитен тима Основне школе „Данило Борковић“ из Градишке, Душан Пепић рекао је  да је конкуренција била изразито тешка и да се нада да ће на Републичком такмичењу остварити добар резултат.
Замјеник начелника Општине Градишка, Огњен Жмирић рекао је да је Општина ове године први пут издвојила више средства за школски спорт и истакао да је у  оквиру Малих олимпијских игара на подручју општине Градишка у такмичењима учествовало 19 екипа са више од 230 такмичара.  Жмирић је додао да  је у плану да се наредне године, осим одбојке и кошарке, у такмичење уврсти и фудбал.
Представник Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске Милан Адамовић рекао је да је највећи значај Малих олимпијских игара Републике Српске масовност  која добриноси и развоју спорта у Републици Српској као и социјализација и дружење дјеца из свих крајева Републике Српске.
Регионално првенство Малих олимпијских игара, за регију „Приједор“ биће одржано 30. марта, а домаћин ће бити Основна школа „Петар Кочић“ из Нове Тополе.