ОДРЖАНА ТРИНАЕСТА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГРАДИШКА

Post Date: 22/02/2018

ОДРЖАНА ТРИНАЕСТА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГРАДИШКА

У сали за сједнице Скупштине општине Градишка одржано је тринаесто редовно скупштинско засједање на коме је, по први пут, разматран а затим и усвојен Програм рада начелника општине и Општинске управе за 2018. Годину, урађен по МиПРО методологији – методологији за интегрисано планирање локалног развоја.

Коментаришући Програм рада начелник општине Зоран Аџић је истакао да се ради о иницијативи Швицарске агенције за развој и сарадњу и Развојног програма Уједињених нација-УНДП.

Начелник општине је појаснио да је МиПРО методологија инструмент за проактивно и одговорно планирање и управљање локалним развојем засновано на принципима одрживог развоја те да се таквим начином планирања отвара могућност за партнерство на пројектима земаља Европске уније.

Први човјек општине је оцијенио да ће овај документ унаприједити рад локалне управе јер се поред планираних инвестиција, јасно види буџет за све што је предвиђено стратешким развојним документима Општине.

Аџић је навео и неке од пројеката планираних овим програмом, а то су наставак и завршетак изградње спортске дворане, наставак изградње инфраструктуре уАгроиндустријској зони Нова Топола, адаптација водоторња у Жеравици и други пројекти, те информисао да локална управа проводи низ активности на обезбјеђењу донаторских средстава за наставак и завршетак изградње „обилазнице“.

На данашњој сједници усвојени су извјештаји о извршењу Програма рада Скупштине општине у 2017. години, раду општинског Одјељења за инспекције за прошлу годину, те реализацији Стратегије развоја општине Градишка и Програма капиталних улагања у 2017. години.

Усвојен је и Извјештај о реализацији програма волонтирања, те информације о стању у јавном путничком саобраћају, противпожарној заштити, погребној дјелатности и стању у здравству за прошлу годину.

Одборници су разматрали и информације о стању у пружању услуга у Болници Градишка, снабдијевању електричном енергијом, стању безбједности и безбједности у саобраћају, о раду Пореске управе – Подручне јединице Градишка у 2017. години и поштанском саобраћају на подручју општине Градишка.

На сједници су усвојене одлуке о комуналним таксама и допунама Одлуке о уређењу простора и грађевинског земљишта.

Одборници су усвојили приједлог закључка о давању сагласности на Програм рада и финансијски план Развојне агенције Градишка за 2018. годину.

На 13. редовној сједници Скупштине општине Градишка одборници су усвојили и приједлоге одлука о измјени дијела урбанистичког плана и аката из области имовинско-правних односа.