АМБАСАДОР ХРВАТСКЕ У БиХ ПОСЈЕТИО ОПШТИНУ ГРАДИШКА

Post Date: 02/02/2018

АМБАСАДОР ХРВАТСКЕ У БиХ ПОСЈЕТИО ОПШТИНУ ГРАДИШКА

Начелник општине Градишка Зоран Аџић уприличио је данас пријем за амбасадора Републике Хрватске у Босни и Херцеговини њ.е Ивана Дел Векиа, а основна тема разговора односила се на јачање прекограничне сарадње између Општине Градишка и Републике Хрватске.

Начелник Аџић је рекао да је на састанку разговарано о повезивању привредних субјеката са простора општине Градишка и Републике Хрватске. Први човјек општине изразио је захвалност амбасадору Дел Векију на израженом опредјељењу да пружи подршку Општини Градишка приликом скорог отварања пројекта прекограничне сарадње  ИНТЕРРЕГ ИПА Хрватска- Босна и Херцеговина – Црна Гора како би се путем тих пројеката  обезбиједила средства за привредни, инфраструктурни, здравствени и културно-спортски развој на подручју општине Градишка. Аџић је данашњи састанак и усаглашене кораке будуће сарадње оцијенио веома конструктивним.

Амбасадор Хрватске у БиХ Иван Дел Векио, рекао је да је у плану да се у Градишци одржи састанак локалне управе са амбасадорима у БиХ чије би земље могле бити заинтересоване за улагање у индустријске зоне као и о могућности проналаска привредних партнера на простору Хрватске по питању завршне фазе прераде воћа и поврћа.

Дел Векио је на састанку изразио интересовање за процес обнове кућа Хрвата повратника у БиХ и додао да ће приликом сљедеће посјете Градишци обићи те породице.

Пријему је присуствовао посланик у Парламентарној скупштини БиХ Ђорђо Крчмар.