НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ И ДИРЕКТОРЕ ОБРАЗОВНИХ УСТАНОВА

Post Date: 26/01/2018

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ И ДИРЕКТОРЕ ОБРАЗОВНИХ УСТАНОВА

Начелник општине Градишка Зоран Аџић организовао је данас, поводом Савиндана, традиционални пријем за представнике образовних установа са подручја наше локалне заједнице.

Током пријема, коме су присуствовали најбољи ученици и директори седам основних и три средње школе, те директори предшколске установе “Лепа Радић” и Високе школе “Примус”, начелник Аџић је рекао да је то прилика да се окупе сви директори васпитно-образовних установа са подручја општине Градишка и да се кроз дружење и разговор упознају са постигнутим резултатима тих установа, али и са најбољим ученицима школа како би им се пружила подршка за будући рад.

„Улагањем у Средњој стручној и техничкој школи за обнову спортске дворане, у коју је уложено 51.000 КМ, и са опремањем два кабинета у Техничкој школи показали смо опредјељеност локалне управе за подршку образовању“, рекао је Аџић.

Аџић је истакао да се годишње за Јавну предшколску установу „Лепа “Радић “ из буџета издваја око 1.350.000 КМ за све садржаје које та установа пружа, те да ће ове године бити урађена пројектно-техничка документација за изградњу једног вртића, а поред редовног стипедирања студената и ове ће године бити издвојено 180.000 КМ за субвенцију превоза средњошколаца на простору општине Градишка.

„Први пут ове године на Светосавској академији увешћемо награде за просвјетно- педагошке раднике који су обиљежили 2017. годину, у категорији разредне наставе, наставе од петог до деветог разреда и средњошколског образовања, јер желимо да истакнемо најуспјешније просвјетне раднике и да таквом гестом покушамо да вратимо статус и углед просвјетних радника јер сматрамо да су просвјетни радници темељ образовања свих нових генерација, односно претпоставка свих наших могућности привредног и друштвеног развоја развоја”, истакао је начелник Аџић.

Начелник општине Зоран Аџић рекао је да ће локална управа подржати идеју, да се формира фонд за талентоване ученике као вид стимулације ученика и студената који су талентовани, а који немају довољно средстава за одлазак на такмичења.

У свим основним школама на подручју Градишке данас су организоване приредбе поводом обиљежавања школске славе, а у Културном центру у Градишци сутра са почетком у 18 часова ће бити одржана централна академија под називом „Бројаница Светог Саве“.