ВЕЛИКИМ КОЛОМ У ГРАДИШЦИ ОБИЉЕЖЕН ДАН РЕПУБЛИКЕ

Post Date: 09/01/2018

ВЕЛИКИМ КОЛОМ У ГРАДИШЦИ ОБИЉЕЖЕН ДАН РЕПУБЛИКЕ

Са поруком „Корачај у будућност храбро, Републико Српска, отаџбино наша“, у Градишци је данас свечано обиљежен Дан Републике – 9. јануар, највећим колом у Српској које су у центру града око велике заставе Републике Српске одиграли чланови свих културно-умјетничких  друштава са подручја општине Градишка.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић рекао је да је 9.јануар најсвечанији дан у Републици Српској, и да се традиција свечаног обиљежавања дана њеног настанка треба одржати и у наредним годинама.

„То не траба да буде морање. То је осјећај који треба да има сваки грађанин који живи на простору Републике Српске, јер је она наша сигурност на просторима с ове стране Дрине. Она је гарант нашег опстанка и морамо да јој будемо посвећени“, нагласио је Аџић.

Предсједник Културно-умјетничког друштва „Коловит” Градишка Мирко Борјановић рекао је да је „Коловит”, као највеће културно-умјетничко друштво у Градишци, са задовољством прихватило позив локалне управе да са члановима осталих друштава великим колом поздраве Републику Српску.

„Сва друштва су се одазвала позиву, довела своје чланове да одиграју коло и дјецу која су држала заставу дугу 30 метара. У коло су се укључили и грађани, што нам је и био циљ“, рекао је Борјановић.