ПОБОЉШАНИ УСЛОВИ ОДВИЈАЊА ТЕОРЕТСКЕ И ПРАКТИЧНЕ НАСТАВЕ- СРЕДЊА СТРУЧНА И ТЕХНИЧКА ШКОЛА ГРАДИШКА

Post Date: 25/01/2018

ПОБОЉШАНИ УСЛОВИ ОДВИЈАЊА ТЕОРЕТСКЕ И ПРАКТИЧНЕ НАСТАВЕ- СРЕДЊА СТРУЧНА И ТЕХНИЧКА ШКОЛА ГРАДИШКА

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић и начелник општине Градишка Зоран Аџић посјетили су данас Средњу стручну и техничку школу Градишка гдје су обишли кабинете за практичну наставу и недавно реконструисану фискултурну салу, у чију реконструкцију је уложено 51.000 КМ.

Министар Малешевић је истакао да се у овој школи води рачуна о ученицима и да им се стварају бољи услови, те да ће заједно са Општином Градишка у току ове године реализовати пројекте који имају за циљ и стварање бољих услова у основним школама.

„Завршава се пројекат реконстукције подручне основне школе у Горњим Карајзовцима, у коју није ништа улагано од када је направљена. Ученици ове школе ће већ од идуће седмице имати далеко боље услове. Припрема се и реализација пројекта реконструкције Основне школе „Свети Сава“ у Дубравама, а са локалном управом ћемо се договарати и о пројектима везаним за Основну школу „Петар Кочић“ у Новој Тополи“, навео је Малешевић. Он је истакао да стање у средњем образовању у Српској може бити боље и да ће се доношењем новог закона о средњем образовању ствари мијењати ка томе да се успостави боља сарадња средњих школа и привреде.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић је истакао да је локална управа, у сарадњи са ресорним Министарством, уложила значајна средства за побољшање услова у Средњој стручној и техничкој школи у Градишци.

„Опремљена су два кабинета, за потребе медицинских техничара и фризере. Комплетно је обновљена фискултурна сала, постављена лед расвјета, савремена подлога и створени услови за обављање школских активности, али и активности спортских клубова који ову салу користе за тренинге и утакмице“, навео је Аџић. Он је оцијенио да и у тешким условима треба улагати у школске објекте и стварати боље услове за образовање, те да треба водити рачуна о томе да се ученици у средњим школама образују за занимања која су потребна привреди.
Директор Средње стручне и техничке школе Дарко Голић захвалио је министру Малешевићу и начелнику Аџићу на посјети и нагласио да, уз подршку Министарства и локалне заједнице ученици и наставници ове школе сад имају много боље услове за извођење теоретске и практичне наставе.