ПОВОДОМ ОБИЉЕЖАВАЊА ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

Post Date: 09/01/2018

ПОВОДОМ ОБИЉЕЖАВАЊА ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА


Поводом обиљежавања Дана Републике Српске – 9. јануара, у Градишци је данас служен помен и положени вијенци на Централно спомен-обиљежје погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата.
Начелник општине Градишка Зоран Аџић рекао је да је обавеза представника власти и грађана да се на Дан Републике поклоне погинулим борцима који су ударили темеље Републике Српске.
Они су дали своје животе да би ми данас уживали у слободи и градили Републику Српску у интересу свих добрих људи који желе да живе на простору Републике и својим радом допринесу њеном развоју. Наша обавеза је да увијек са сјетом дођемо пред спомен-обиљежје и поклонимо се жртвама које су уградиле своје животе за Републику Српску, да посветимо велику пажњу њиховим породицама, да обезбједимо напредак свим члановима борачке популације и грађанима Републике Српске“, нагласио је начелник Аџић.
Вијенце на Централно спомен-обиљежје погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата у Градишци положиле су делегације Општине Градишка, Борачке организације општине Градишка, Општинске организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила Републике Српске, Ветерана Републике, Удужења ратних војних инвалида, Удружења обољелих од ПТСП-а, Удружења војних пензионера, Општинског одбора СУБНОР-а и представници политичких странака.