ПУШТЕН У УПОТРЕБУ РЕКОНСТРУИСАНИ ПУТ У ГОРЊОЈ ЈУРКОВИЦИ

Post Date: 05/12/2017

ПУШТЕН У УПОТРЕБУ РЕКОНСТРУИСАНИ ПУТ У ГОРЊОЈ ЈУРКОВИЦИ

Начелник општине Градишка Зоран Аџић данас је свечано пустио у употребу реконструисану дионицу пута дужине 850 метара у Мјесној заједници Горња Јурковица.
Начелник Аџић је рекао да је у реконструкцију пута у Горњој Јурковици, који је био у лошем стању, уложено око 60.000 КМ, и да, уз изградњу краће дионице пута у Церовљанима, представља завршни пројекат у оквиру плана изградње путева у руралним подручјима општине Градишка за 2017. годину.
У овој години играђено је 14 километара нових саобраћајница на читавом простору општине Градишка, а 8 километара саобраћајница је реконтруисано. У изградњу и реконструкцију ових 22 километра путева и одржавање постојећих асфалтних и макадамских путева укожено је око 1.400.000 КМ из буџета Општине Градишка”, навео је Аџић и додао да ће и у наредној години бити издвојена значајна средства за изградњу локланих путева.
Према његовим ријечима, циљ локалне управе је да се на цијелом подручју општине Градишка, од Поткозарја до Лијевча поља, изгради квалитетна инфрастуктура и помогне пољопривредницима да развијају своја газдинства.
Предсједник Мјесне заједнице Горња Јурковица Милорад Лалош захвалио се начелнику Аџићу на одлуци да се реконструише пут у овом мјесту, јер у последње вријеме њиме није могао сабраћати школски аутобус, што је био велики проблем за дванаесторо дјеце која путују у школу.