ПРОШИРЕН СМЈЕШТАЈНИ КАПАЦИТЕТ ВРТИЋА „ЦИПЕЛИЋИ“ И ОБНОВЉЕНО ДЈЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ

Post Date: 27/12/2017

ПРОШИРЕН СМЈЕШТАЈНИ КАПАЦИТЕТ ВРТИЋА „ЦИПЕЛИЋИ“ И ОБНОВЉЕНО ДЈЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ


Начелник општине Градишка, Зоран Аџић посјетио је данас Јавну установу за предшколско васпитање и образовање дјеце „Лепа Радић” Градишка и том приликом обишао новоизграђену просторију за смјештај дјеце у вртићу „Ципелићи” на Сењаку за чију изградњу је из буџета Општине Градишка издвојено око 38.000 КМ.
Начелник Аџић је рекао да је циљ локалне управе да у сарадњи са предшколском установом „Лепа Радић” створи боље услове за смјештај дјеце и додао да ће се почетком сљедеће године приступити изради пројектно-техничке документације за изградњу новог вртића у насељу Брестовчина чијом би се изградњом растеретили постојећи смјештајни капацитети вртића „Лепа Радић”.
Директорица Јавне установе за предшколско васпитање и образовање дјеце „Лепа Радић“ Сузана Иваштанин, рекла је да је у нову просторију смјештено 25 дјеце чиме је смањена листа чекања и додала да је поред изградње нове собе, захваљујући „Завичајном музеју“ Градишка обновљено дјечије игралиште.
Директор Завичајног музеја Градишка Бојан Вујиновић, рекао је да је игралиште обновљено захваљујући акцији „Атеље на отвореном” које је организовао Завичајни музеј у сарадњи са Удружењем ликовних умјетника Градишка. Вујиновић је додао да акцију планирају организовати и сљедеће године са циљем да се помогне дјеци.
У Јавној установи за предшколско васпитање и образовање дјеце „Лепа Радић” Градишка, у три објекта „Пчелице”, „Лептирићи” и „Ципелићи”, смјештено је 370 дјеце. Проширењем смјештајног капацитета објекта „Ципелићи” листа чекања је смањена и тренутно се на чекању за смјештај у вртић налазе дјеца јасличког узраста.