КАРАТИСТА ЈОВО СЕЛАК НАЈБОЉИ ГРАДИШКИ СПОРТИСТА У 2017. ГОДИНИ

Post Date: 28/12/2017

КАРАТИСТА ЈОВО СЕЛАК НАЈБОЉИ ГРАДИШКИ СПОРТИСТА У 2017. ГОДИНИ


Каратиста клуба „Нитен” из Градишке Јово Селак изабран је синоћ за најбољег спортисту општине Градишка у 2017. години на манифестацији 25. Избора најбољих спортиста.
Селак, који је већ три године карате првак у БиХ, ове године истакао се и шампионским титулама на престижним такмичењима у Београду и Љубљани, те бронзаном медаљом на Балканском првенству, коју је освојио као капитен ката тима „Нитена“ заједно са колегама Слободаном Попадићем и Кенаном Врбањцем.
Признање за најбољег спортисту Градишке, за Селака је велики успјех и подстрек за даљи рад. Он каже да је већ почео са припремама за наредну годину и првенства Републике Српске и БиХ, која ће бити квалификациона за Европско првенство, које ће бити одржано у Србији.

Признање најбољем спортисти општине Градишка додијелио је замјеник начелника општине Огњен Жмирић који је овом приликом истакао да је Избор спортисте круна спортских дешавања на подручју општине и прилика да се истакну и награде достигнућа градишких спортиста и спортских радника.
Жмирић је рекао да на подручју општине дјелује преко 80 спортских организација и клубова по чему Градишка заузима једно од водећих мјеста на нивоу Републике Српске и додао да општина Градишка има бројна истакнута имена у свијету спорта препознатљива у Републици Српској и шире. Он се осврнуо и на Спортску дворану, чији је наставак изградње предвиђен наредне године и која ће, како каже, дати нову димензију развоју спорта на подручју општине.
Другопласирани спортиста општине Градишка по одлуци жирија је кошаркашица „Козаре” Звјездана Гагић, трећепласирана је куглашица „Козаре“ Маја Ковачевић, а најбоља екипа је Кајак-кану клуб „Сава“ из Градишке.
Најперспективнији спортисти су одбојкашица Женског одбојкашког клуба „Градишка“ Маја Благић и фудбалер „Козаре“ Дејан Глишић.
Најбољи спортиста у конкуренцији лица са инвалидитетом је риболовац Спортског риболовног друштва „Амур“ Остоја Вукојевић.
Најбољи тренер је тренер Кајак-кану клуба „Сава“ Дејан Шмитран, а најбољи спортски радник је спортски директор Фудбалског клуба „Дубраве“ Мирзан Чехајић.
Специјално признање додијељено је Атлетском рекреативном клубу „Градишка” за организацију Првог градишког полумаратона, те физиотерапеуту Горану Вранићу, за дугогодишњи рад у спорту.
Организатор и покровитељ избора најбољих градишких спортиста је Општина Градишка.