ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ ВЈЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА

Post Date: 26/12/2017

ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ ВЈЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА


Сарадња локалне власти са представницима вјерских организација на подручју општине је на завидном нивоу, рекао је начелник општине Градишка, Зоран Аџић након данашњег пријема организованог за представнике православне, исламске и католичке вјерске заједнице.
У Градишци постоји добра међурелигијска сарадња и толеранција, гдје представници вјерских заједница и локалне управе, свако из свог угла гради заједништво у интересу напретка свих грађана општине Градишка“, истакао је Аџић и нагласио да је простор општине Градишка добар простор за све људе добре воље који желе овдје да живе и привређују.
Архијерејски намјесник Градишки, протојереј ставрофор Гојко Слијепчевић, захвалио је начелнику општине на досадашњој доброј сарадњи. „Градишка је општина са добрим географским положајем, гдје живе вриједни људи и честити домаћини“, истакао је Слијепчевић и изразио наду да ће и у наредној години представници вјерских заједница радити у интересу заједништва.
У Градишци традиционално постоји добар амбијент заједништва и сарадње, из разлога што је српски православни народ кроз своју бурну историју био народ толеранције и разумјевања, народ који се увијек борио да опстане на свом простору, никада не умањујући то право другима“, нагласио је Слијепчевић.
Главни имам Меџлиса исламске заједнице у Градишци, Зејнил ефендија Латифовић, истакао је да Градишка може бити репрезент другим општинама по питању међурелигијске и сарадње са вјерским заједницама. Ми смо веома задовољни досадашњом сарадњом и надамо се да ће тако бити и у наредном периоду.
Жупник жупе Светог Рока у Градишци, Марко Стојчић, захвалио је начелнику општине на пријему и истакао да је пријем прилика да се година на измаку сумира али и да се разговара о плановима представника вјерских заједница за наредну годину, за добро свих људи на простору Градишке.