У ЗАСЕОКУ БАРАЈИ ОТВОРЕН ВОДОВОД И ПРЕПУМПНА СТАНИЦА

Post Date: 23/12/2017

У ЗАСЕОКУ БАРАЈИ ОТВОРЕН ВОДОВОД И ПРЕПУМПНА СТАНИЦА


У Мјесној заједници Горњи Подградци у засеоку Бараји, 23. децембра, отворен је водовод дужине 3.800 метара са препумпном станицом, вриједности радова око 60.000 КМ.
Грађани су учествовали изградњом објекта препумпне станице и на ископу за полагање цијеви, рекао је в.д. директора Комуналног предузећа „Водовод” Градишка Сандро Зеничанин и додао да се одмах на водоводну мрежу може прикључити преко 20 домаћинстава.
Он је истакао да су мислили и унапријед,тако да се на препумпну станицу и цјевовод може прикључити и један дио становника насеља Грбавци који због предходно лоше урађених техничких рјешења имају проблема у водоснабдјевању.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић након пуштања водовода и препумпне станице на употребу мјештанима, рекао је да је то заједничка инвестиција „Водовода“ и домаћинстава засеока Бараји.
Ово је примјер добре праксе сарадње мјештана и Комуналног предузећа „Водовод“ и локалне управе“, рекао је Аџић и додао да Општинска управа поред путне инфраструктуре жели да прошири и водоснабдјевање на читав простор општине Градишка.
Да се води рачуна о свему доказ је и овај цјевовод који је пројектован да може да снабдјева и Грбавце, које ћемо са ове стране снабдјети са водом“, истакао је Аџић и додао да ће иста цијена за прикључење на водоводну мрежу бити на простору читаве општине Градишка, јер се инвестира у корист свих грађана.

Предсједник Мјесне заједнице Горњи Подградци Звјездан Панић, рекао је да је у овом засеоку тренутно за прикључак пријављено 15 кућа и изразио наду да ће се сви у селу прикључити на водоводну мрежу , јер је цијена прикључка сада знатно повољнија.
Мјештанин Младен Бабић је рекао да се потреба за водом повећала јер су људи посадили воћњаке, узели пољопривредне машине и данас рјешавају питање воде.
Почели смо 8. јула, наишли на добар одзив мјештана и подршку начелника општине Зорана Аџића и в.д. директора „Водовода” Сандра Зеничанина, па је у рекордном року кроз добро осмишљену акцију урађен овај посао тако да мјештани сада имају воду”, рекао је Бабић.