ОТВОРЕН НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТ У МЗ СРЕДЊА ЈУРКОВИЦА

Post Date: 30/11/2017

ОТВОРЕН НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТ У МЗ СРЕДЊА ЈУРКОВИЦА

Начелник општине Градишка Зоран Аџић данас је свечано пустио у употребу новоасфалтирану дионицу пута у Средњој Јурковици дужине 1000 метара, у чију изградњу је уложено 80.000 КМ.
Начелник Аџић рекао је да је новоасфалтирана дионица пута, која повезује Средњу Јурковицу са Трновцем и основном школом у Турјаку, веома значајна за мјештане овог краја и саобраћање школских аутобуса.
Жељели смо да започнемо асфалтирање ове путне комуникације, која је дуга око 4 километра. Овај пут смо заједно са мјештанима урадили један километар, у складу са нашим могућностима и планом улагања средстава од коришћења шума и шумских сортимената за ову годину“, рекао је Аџић.
Он је нагласио да је циљ локалне управе да људи остану да живе на селима и својим пољопривредним газдинствима, а да за врло кратко вријеме добрим путним комуникацијама могу да стигну у Градишку и Бањалуку.
Предсједник Мјесне заједнице Средња Јурковица Драгољуб Бајић, захвалио се локалној управи и начелнику Аџићу, због одлуке да се започне асфалтирање пута према Турјаку, на чијој изградњи су мјештани инсистирали дуго година.
Мјештанин Јурковице Предраг Љубичић, који је и одборник у Скупштини општине Градишка, навео је да је овај пут веома значајан за опстанак основне школе у Турјаку, коју похађа 11 ученика из Средње Јурковице.