СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОЖАРА У ДОМУ КУЛТУРЕ

Post Date: 16/11/2017

СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОЖАРА У ДОМУ КУЛТУРЕ


У Градишци је данас служен парастос и положени вијенци за Гордану Ждеро, Биљану Плотан Шешум и Дијану Ећимовић, које су изгубиле живот прије дванаест година када је до темеља изгорио тадашњи Дом културе „Вељко Чубриловић”.
Вијенце и цвијеће испред спомен-плоче код Културног центра, осим родбине и пријатеља, положио је начелник општине Градишка Зоран Аџић, предсједник Скупштине општине Градишка Миленко Павловић и директор Културног центра Градишка Жељко Благојевић.
Начелник општине Градишка Зоран Аџић, рекао је да сјећање на три трагично страдале суграђанке треба све да подсјети да морају да буду одговорни по питању безбједности грађана и сигурности јавних објеката, како у будућности не би доживјели овакве или сличне трагедије.
Локална управа максимално озбиљно схвата безбједност свих јавних објеката у Градишци.
Ове
године из буџета смо издвојили средства за санацију крова Културног центра, који је прокишњавао, како би спријечили даље угрожавање сигурности људи који раде у овом објекту и грађана који га посјећују, нагласио је Аџић.
У пожару 16. новембра 2005. године уништено је велико културно благо општине, цјелокупан књижни фонд библиотеке, неколико атељеа и вриједни умјетнички експонати.