НАЧЕЛНИК УГОСТИО МАЛИШАНЕ ИЗ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „ЛЕПА РАДИЋ“

Post Date: 02/10/2017

НАЧЕЛНИК УГОСТИО МАЛИШАНЕ ИЗ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „ЛЕПА РАДИЋ“

Поводом обиљежавања „Недеље дјетета“, начелник општине Градишка Зоран Аџић организовао је данас пријем за малишане из Јавне предшколске установе за васпитање и образовање дјеце „Лепа Радић“ Градишка.

Недеља дјетета“ већ традиционално се обиљежава на подручју наше општине низом активности Предшколске установе „Лепа Радић“ а с циљем промоције права дјетета и побољшања друштвене бриге за дјецу.

Први човјек општине, истакао је да је ова недеља, посвећена нашим најмлађим суграђанима, прилика да се осврнемо на њихове потребе и на оно што локална заједница може учинити по том питању.

Начелник Аџић је истакао да Општина Градишка из буџета годишње издваја 1.300.000 КМ за рад Јавне предшколске установе „Лепа Радић“, која има три вртића у којима је смјештено 340 дјеце. Он је рекао да постоји потреба за изградњом нових и проширењем постојећих капацитета вртића и да је расписан тендер за проширење капацитета и изградњу још једне просторије вртића у насељу Сењак, гдје би могло бити смјештено још 40 дјеце.
Врло брзо ћемо приступити и изради пројектне документације за изградњу новог вртића у насељу Брестовчина а почетком наредне године тражићемо модалитет за финасирање изградње овог вртића“, навео је Аџић. Он је похвалио руководство предшколске установе „Лепа Радић“ и нагласио да је видљива посвећеност дјеци, и управе и тета које раде са њима.

Директорица Јавне предшколске установе „Лепа Радић“ Сузана Иваштанин, рекла је да је посјета начелнику општине Градишка прва активност малишана из вртића која је организована поводом обиљежавања „Недеље дјетета“.
Сутра ће бити организован Дан отворених врата у свим објектима вртића. У сриједу дјеца иду у посјету вртићу у Челинцу, у четвртак ћемо угостити дјецу предшколских установа из Српца и Козарске Дубице а у петак идемо у посјету Дневном центру „Ми смо дио вас““, навела је Иваштатнин.
На пријему код начелника општине Градишка малишани из предшколске установе „Лепа Радић“ су извели кратак драмско-рецитаторски програм и уручили поклоне начелнику Аџићу, који је за њих такође припремио пригодне поклоне.