ОДРЖАНА КОМЕМОРАЦИЈА САШИ МАШИЋУ

Post Date: 23/10/2017

ОДРЖАНА КОМЕМОРАЦИЈА САШИ МАШИЋУ


У сали за сједнице Скупштине општине Градишка у суботу је одржана комеморација поводом смрти Саше Машића, предсједника Савеза невладиних организација Рома Републике Српске и одборника Скупштине општине Градишка.
Предсједник Скупштине општине Градишка Миленко Павловић, истакао је да је Саша Машић улагао сву своју енергију и знање да свом ромском народу, али и осталим грађанима Градишке, омогући љепши и угоднији живот.
Његов рад у организацијама на локалном, републичком и државном нивоу препознали су његови сународници и припадници других народа па је као кандидат националних мањина два пута заредом био биран за одборника у Скупштини општине Градишка“, навео је Павловић.
Саша Машић је у свом раду у оквиру Удружења Рома „Градишка” имплементирао више пројеката, а у оквиру рада Вијећа Рома Босне и Херцеговине те Одбора за Роме при Вијећу министара БиХ дао је пуни допринос у заговарању измјена законске регулативе у циљу остварења и заштите права Рома у БиХ.
Комеморацији су, осим чланова породице Саше Машића, присуствовали начелник општине Градишка Зоран Аџић, министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић, посланик у Народној скупштини Републике Српске Славко Дуњић, посланик у Парламентарној скупштини БиХ Ђорђо Крчмар, одборници у Скупштини општине Градишка и предствници локалне управе.
Саша Машић је рођен 3. јула 1953. године у Градишци а преминуо је 19. октобра у 64. години живота, након дуже болести.