АМБАСАДОР ЧЕШКЕ ПОСЈЕТИО ОПШТИНУ ГРАДИШКА

Post Date: 23/10/2017

АМБАСАДОР ЧЕШКЕ ПОСЈЕТИО ОПШТИНУ ГРАДИШКА


Начелник општине Градишка Зоран Аџић уприличио је данас пријем за амбасадора Републике Чешке у БиХ њ.е. Јакуба Скалника на коме је разговарано о могућој сарадњи између Републике Чешке и Општине Градишка.
Први човјек општине упознао је амбасадора Скалника са пословним могућностима и инвестиционим предностима наше локалне заједнице, као и о будућим пројектима. Посебан акценат на састанку стављен је на успостављање привредне сарадње, односно привлачење чешких инвеститора на подручје наше општине, али и на могућности заједничке реализације одређених инфраструктурних пројеката.
Амбасадор Чешке Јакуб Скалник, рекао је да Општина Градишка треба да аплицира пројекте према Чешкој развојној агенцији и додао да сматра да сарадња има врло добру будућност.


Начелник Аџић је истакао да ће Општина Градишка аплицирати са пројектима енергетске ефикасности и обновљивости извора као и пројектима заштите животне средине и пројектима подршке модалитету могућности развоја инфраструктуре, као и подршке привредном развоју општине Градишка.
Након разговора, начелник Општине Градишка и делегација Амбасаде Републике Чешке у БиХ, обишли су водоторањ у Мјесној заједници Жеравици и Агроиндустријску зону у Новој Тополи.