НОВОАСФАЛТИРАНА ДИОНИЦА ПУТА У СЕЛУ КОЗАРА

Post Date: 16/10/2017

НОВОАСФАЛТИРАНА ДИОНИЦА ПУТА У СЕЛУ КОЗАРА


Начелник општине Градишка Зоран Аџић данас је свечано пустио у употребу новоасфалтирну дионицу пута дужине 1.500 метара у селу Козара у Мјесној заједници Турјак.
Начелник Аџић је рекао да је пут од Турјака према селу Козара и засеоцима Шмитрани и Суботићи веома значајна путна комуникација за живот мјештана и развој туризма.
У Основну школу „Вук Стефановић Караџић”, коју похађа око 130 ученика, свакодневно овом путном комуникацијом иде 19 ученика. Битно је да обезбиједимо да овим путем могу да возе школски аутобуси и да људи у овом крају могу да остану да живе на својим имањима”, нагласио је Аџић.
Он је навео да је ово само дио пута од Турјака према селу Козара, који је дуг око 7 километара, те да ће локална управа настојати да у нередним годинама обезбиједи средства за асфалтирање цијеле дионице.
Желимо да се на простору села Козара развија туризам, да средствима из европских фондова градимо етно село које ће бити препознатљива туристичка дестинација домаћим и иностраним туристима”, додао је Аџић.
Предсједник Мјесне заједнице Турјак Ненад Мирјанић, истакао је да је Козара симбол страдања у Другом свјетском рату и да је заслужила да јој се посвети пажња у инфрастуктурној изградњи.
Мјештанин села Козара Драгоја Шмитран, рекао је да има шесторо дјеце и да ускоро очекује да по седми пут постане отац, те да за његово четворо школараца много значи што ће сада у школу ићи асфалтним путем.