ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ПРЕКВАЛИФИКАЦИЈИ 39 РАДНИКА

Post Date: 13/10/2017

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ПРЕКВАЛИФИКАЦИЈИ 39 РАДНИКА

Данас су у Општини Градишка у оквиру пројекта „Обука незапослених особа према потребама послодаваца у сектору обраде метала“ који се реализује кроз програм Прилика плус, потписани уговори о обуци и преквалификацији 39 незапослених лица са подручја општине Градишка, која ће добити посао у три градишка предузећа из области металске индустрије.
Пројектом су обухваћени привредници са подручја општине Градишка, ПМП Јелшинград ФМП а.д., Тикт мануфактура д.о.о. и Лагуна шпред д.о.о. Пословна јединица Гом, а исти се имплементира од стране Градске развојне агенције ЦИДЕА Бања Лука.
Начелник општине Градишка Зоран Аџић, рекао је да је вриједност пројекта 67.000 КМ, да ће Општина Градишка финансирати 25% укупног износа, односно 16.750 КМ КМ, колико ће издвојити и три фирме у којима ће радници добити запослење, док ће преосталих 33.500 КМ донирати Влада Швајцарске.

Директор бањалучке Развојне агенције Марио Милановић, навео је да се оспособљавање и преквалификација незапослених лица врши у оквиру пројекта „Прилика плус” који, посредством Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа, финансира Влада Швајцарске.
Он је рекао да укупна вриједност пројекта за регије Бањалука, Лакташи и Градишка износи 137.000 КМ, те да је у наредних шест мјесеци планирана преквалификација и обука више од 80 радника за рад у металској индустрији.
Власник фирме „Тикт мануфактура“ Крешимир Бодрожић, навео је да ће путем преквалификације запослити осам радника и да је ово добра прилика да фирме уз минималне трошкове добију раднике са потребним предзнањем за рад у производњи.