МЈЕШТАНИ И ПРИВРЕДНИЦИ ГРЕДЕ ДОБИЛИ ВОДУ

Post Date: 11/10/2017

МЈЕШТАНИ И ПРИВРЕДНИЦИ ГРЕДЕ ДОБИЛИ ВОДУ

Начелник општине Градишка Зоран Аџић пустио је данас у рад 1.500 метара примарног водоводног вода којим је обезбијеђено водоснабдијевање за пет привредних субјеката и око 100 домаћинстава у селу Греда.
Начелник Аџић је истакао да је сходно одлуци о јавном водоснадбјевањују и одводњи канализационих и отпадних вода на простору општине Градишка омогућено да се грађани по нижим цјенама прикључе на водоводну мрежу јер је циљ да инфраструктурни системи буду у функцији грађана и привредника општине Градишка.
Директор Комуналног предузећа „Водовод” Градишка Сандро Зеничанин, истакао је да је ово предузеће за изградњу цјевовода издвојило 50.000 КМ. Он је додао да је у плану наставак изградње водоводне мреже која би се спојила на магистрални цјевовод Градишка- Нова Топола чиме би се обезбједили услови за ширење водоводне мреже на рубне дијелове општине.
Директор предузећа Бор Милена Врховац, истакла је да је дрвно индустријска производња пожарно високо ризична и да је им је вода неопходна у противпожарној заштити. Она се захвалила начелнику
Аџићу што је имао слуха за потребе привредника из мјесне заједнице КозинциГреда.
Мјештанка села Греда Милена Пасторе, изразила је задовољство што ће се у скорије вријеме моћи прикључити на градски водовод јер како каже то ће јој олакшати живот.