ПОСТАВЉЕНА ЈАВНА РАСВЈЕТА У МЈЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ КОЗИНЦИ

Post Date: 16/10/2017

ПОСТАВЉЕНА ЈАВНА РАСВЈЕТА У МЈЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ КОЗИНЦИ

Начелник општине Градишка Зоран Аџић пустио је у петак, 13. октобра,  у употребу јавну расвјету у Улици Драгутина Димитријевића Аписа у Мјесној заједници Козинци.

Први човјек општине је рекао да је постављање 56 савремених ЛЕД расвјетних тијела у улици дужине око 1.500 метара финансирано из буџета Општине. Аџић каже да су мјештани овог приградског насеља посљедњих пар година захтијевали да се постави расвјета, јер се овом улицом креће доста дјеце школског узраста. Аџић је истакао да је ово пилот пројекат јер локална управа жели да сва постојећа расвјетна тијела на подручју општине замијени штедљивим ЛЕД сијалицама и тиме уштеди 70 одсто електричне енергије за јавну расвјету.

„Буџетска средстава за јавну расвјету не могу се штедјети искључивањем сваке друге или треће сијалице како је то радила претходна локална власт. Потребна су нова технолошка рјешења, која ће штедјети енергију и имати могућност регулисања интензитета расвјете у различитим периодима током ноћи“, нагласио је Аџић. Он је додао да је циљ да се што прије реализује пројекат реконструкције јавне расвјете и да се средства обезбиједе путем грантова и фондова Европске комисије.

Мјештанин Козинаца Игор Каракаш, захвалио се локалној управи што је испунила захтјев мјештана за изградњом расвјете, те изразио наду да ће и у наредном периоду подржати изградњу инфрастуктуре у овој мјесној заједници.