АСФАЛТИРАНА ПУТНА КОМУНИКАЦИЈА ШИНИЦИ-ВУЈИЋИ

Post Date: 30/09/2017

АСФАЛТИРАНА ПУТНА КОМУНИКАЦИЈА ШИНИЦИ-ВУЈИЋИ

Начелник општине Градишка Зоран Аџић, пустио је, 30. септембра, у употребу дионицу асфалтираног пута Шиници-Вујићи у Горњим Подградцима.
Аџић је истакао да је на поменутој дионици 750 метара пута обновљено, односно пресвучено новим слојем асфалта, док је на 150 метара извршено редовно одржавање.
Ријеч је о комуникацији која се налази у центру Подградаца и која је битна за људе који овдје живе“, рекао је начелник Аџић и додао да је ова путна комуникација прије реконструкције била у јако лошем стању. Аџић је нагласио да се настављају активности на реконструкцији и изградњи путне инфраструктуре на подручју Градишке, у складу са Програмом усвојеним на сједници Скупштине општине Градишка.“Остало је да завршимо 1500 метара пута на подручју Самарџије- Козара Село, пут у Горњој Јурковици у дужини од 600 метара, 1200 метара у Јазовцу и још једну краћу дионицу у Церовљанима и у Доњој Јурковици“, рекао је Аџић.
Покушаћемо радове да завршимо у што краћем року, очекујем да би све оно што смо планирали требало да завршимо до краја октобра. Све ово радимо у интересу грађана и побољшања услова живота на подручју цијеле општине, да људи остану да живе на својим газдинствима, а све у интересу опстанка на подручју општине, јер само тако ћемо сачувати Градишку и Републику Српску“, истакао је начелник Аџић.

Предсједник Мјесне заједнице Горњи Подградци Звјездан Панић, истакао је да је, прије реконструкције, путна комуникација Шиници-Вујићи, била у јако лошем стању, и да је било неопходно да се изврши потпуна реконструкција.
Мјештанин Владимир Шиник, захвалио се начелнику општине Градишка Зорану Аџићу на помоћи, нагласивши да је овом активношћу упућена порука младима да остану на селу и развијају села, јер се само тако, како каже, може јачати општина Градишка.