ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА ОПШТИНЕ-МАЛА ГОСПОЈИНА

Post Date: 21/09/2017

ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА ОПШТИНЕ-МАЛА ГОСПОЈИНА

Светом литургијом и ломљењем славског колача у цркви Покрова пресвете Богородице Општина Градишка обиљежила је Крсну славу Рођење пресвете Богородице – Малу Госпојину.

Архијерејски намјесник Гојко Слијепчевић служио је Свету литургију, уз саслужење свештеника са подручја градишке црквене општине, након које је уприличен и славски ручак.

„Мала Госпојина прилика је да се у духу традиције и обичаја наших предака окупимо, да размјенимо мишљења, али и да се испред локалне заједнице освренемо на оно шта смо ми данас и оно шта би, у складу са основним приоритетима нашег дјеловања, а то су раст привредне активности и повећање запослености, требали бити сутра“, рекао је начелник општине Зоран Аџић.

Начелник општине је истакао да је протеклих годину дана обиљежено реализацијом одређеног броја пројеката у области инфраструктурног, привредног и друштвеног развоја, који ће допринијети квалитетнијем животу грађана Градишке, a истовремено бити основ за наш даљи развој.

Аџић је истакао да су несметаним функционисањем локалног парламента одблокирани развојни процеси и омогућен ефикаснији рад Општинске администрације чије су услуге подигнуте на један виши ниво увођењем нових стандарда квалитета пружања услуга.

„Уобзирујући чињеницу, да даљи напредак Градишке зависи искључиво од привредног развоја максималне снаге усмјерене су на представљање инвестиционих предности наше општине, која због изузетно повољне геопрометне позиције, као први сусјед Европске уније, може бити пожељна домаћим и страним инвеститорима. У том правцу донешено је и низ конкретних мјера које имају за циљ унапређење нашег пословног окружења. Покренути су и процеси унапређења наших комуналних дјелатности као важне претпоставке и огледала развоја једне локалне заједнице“, рекао је први човјек општине.

Начелник општине осврнуо се и на планирану реализацију пројекта изградње новог моста на риејци Сави, нагласивши да ће Општина Градишка уложити макисмалне напоре да искористи овај инфраструктурни потенцијал стварањем пословне зоне у његовој близини. Према његовим ријечима подржаван је и сектор друштвеног дјеловања као важан фактор укупног развоја локалне заједнице, а покренуте су и активности на завршетку изградње спортске дворане јер Градишка и њени спортисти који освајају прва мјеста на свјетским, европским, државним и републичким такмичењима, сигурно то заслужују.

На крају обраћања, начелник општине је поручио да су Градишци потребни сви њени људи и сви они који су спремни да дају свој допринос њеном развоју, без обзира на националну и вјерску припадност и без обзира гдје су рођени, овдје или су дошли да живе на овом простору.

„Битно је да сви уважавамо реалност и да прихватимо чињеницу да имамо обавезу према Градишци, ако желимо да нам Градишка буде привлачна и угодна за живот“, рекао је први човјек општине.

Славској свечаности присуствовали су представници вјерских заједница, дипломатског кора и међународних институција, представници институција Републике Српске, одборници општине Градишка, градоначелници и начелници сусједних али и прекограничних градова и општина, представници јавних и општинских установа и предузећа, представници привредног и друштвеног живота општине Градишка