У ЛАМИНЦИМА СРЕЂАНИМА СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

Post Date: 02/08/2017

У ЛАМИНЦИМА СРЕЂАНИМА СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

2017avg2_lampar_noseca
Након служења Свете литургије у цркви Светог пророка Илије у Ламинцима из порте храма изнесена је литија и у пратњи вјерника и чланова породица погинулих бораца ношена до спомен-обиљежја, гдје је данас у оквиру Програма борачко-инвалидске заштите и заштите цивилних жртава рата општине Градишка и Програма обиљежавања значајних датума и догађаја из Одбрамбено-отаџбинског рата служен парастос погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата, Народно-ослободилачког рата и жртвама фашистичког терора.
Предсједник Мјесне борачке организације Ламинци Сређани, Слободан Јејинић, истакао је да се на споменику погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата налази 37 имена бораца и двије цивилне жртве рата из три мјесне борачке организације, Брезик Ламинаца, Сређана Ламинаца и Долине и Новог Села.
Начелник општине Градишке, Зоран Аџић је истакао да је наша дужност да одамо почаст погинулим борцима јер су они уложили своје животе како би ми данас могли креирати своју будућност и живот на подручју Републике Српске. Начелник је нагласио да је потребно посветити више пажње породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и другим борачким категоријама како би се помогло у рјешавању тешке економске ситуације на начин да се издвоји више средстава са локалног и републичког нивоа власти.
Предсједник Борачке организације општине Градишка Зоран Лазић, истакао је да се у 37 мјесних борачких организација организују помени у сарадњи са градишким свештенством уз материјалну подршку Општине Градишка с циљем да се ода признање и поштовање погинулим борцима као и саосјећање са члановима породица погинулих.
2017avg2_lampar_2