ВАТРОГАСЦИ ОБИЉЕЖИЛИ КРСНУ СЛАВУ ИЛИНДАН

Post Date: 03/08/2017

ВАТРОГАСЦИ ОБИЉЕЖИЛИ КРСНУ СЛАВУ ИЛИНДАН

2017avg04

Припадници Професионалне ватрогасне јединице Градишка обиљежили су крсну славу, Светог пророка Илију.

Старјешина Професионалне ватрогасне јединице Градишка, Горан Стојаковић, свим ватрогасцима је честитао крсну славу. Сумирајући резултате Стојаковић је навео да су прошле године набавили једно ватрогасно возило и да ће ове године набавити још једно навално возило, захваљујући Влади Републике Српске и локалној управи Градишка, што је према његовим ријечима битно за успјешнији рад ватрогасаца и већу безбједност грађана.

Стојаковић је нагласио да су ватрогасци често изложени опасностима и да све општинске службе треба заједно да раде на подизању свијести грађана и едукацији о томе које су то опасности од пожара, посебно у љетном периоду када су високе температуре ваздуха.

Начелник општине, Зоран Аџић, рекао је да је бити ватрогасац изазов, да је то синоним за хуманост, храброст, одлучност и пожртвованост како би ватрогасци помогли другима и заштитили људе и материјална добра. Начелник је навео да је градишка ватрогасна јединица солидно опремљена и нагласио да ће локална управа из буџета уложити средства у адаптацију простора, надоградњу и покривање спрата Ватрогасног дома.

„Тиме желимо да подржимо ватрогасну јединицу у њеном развоју, мобилности и опремљености да у сваком тренутку може да одговори задацима који су у интересу грађана. Остаје нам још једна капитална инвестиција, набавка ватрогасних љестви до 40 метара висине и то је приоритет који ћемо у сарадњи са Ватрогасним Савезом РС у нареднм периоду покушати да реализујемо’’, навео је Аџић.

Командир смјене, Драгомир Шиник, рекао је да је ове године забиљежен већи интензитет пожара на отвореном него прошле године и да су сви успјешно локализовани. Он је подсјетио да је до средине октобра забрањено паљење ватре и апеловао на грађане да се придржавају законских одредби. Шиник је навео да су у овој години имали око 180 различитих интервенција.