ПУШТЕН У УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТ У МЗ ЦИМИРОТИ

Post Date: 28/07/2017

ПУШТЕН У УПОТРЕБУ НОВОАСФАЛТИРАНИ ПУТ У МЗ ЦИМИРОТИ

2017jul28_cimput_naslovna
У Мјесној заједници Цимироти свечано је отворена новоизграђена дионица асфалтног пута дужине 600 метара која је од великог значаја за мјештане јер спаја Цимироте са Церовљанима и Кијевцима.
Начелник општине Градишка Зоран Аџић, истакао је да се средства добијена од накнада за експлоатацију дрвних сортимената имплементирају у изградњу локалних путева одакле потичу ти дрвни сортименти.

Желимо да кроз политику руралног развоја омогућимо боље услове за живот на селу како би сачували село, а самим тим општину Градишка и Републику Српску”, рекао је начелник Аџић и додао да су мјештани Цимирота са учешћем од 20 одсто средстава иницирали асфалитање макадамског пута у дужини од 600 метара и реконструкцију 500 метара постојећег локалног пута.
Начелник Аџић је навео да је ове године на подручју општине Градишка планирана изградња 12 километара нових асфалтних путева и реконструкција осам километара постојећих локалних путева.
2017jul28_cimput_2

У оквиру пројекта сљедећа планирана изградња пута је у Береку, Сеферовцима и Петровом Селу. У селу Козара желимо да започнемо мега пројекат у дужини од седам километара до Суботића са циљем развоја сеоског туризма, али и изградње етно села којим би промовисали културну баштину Поткозарја и Лијевча поља, а самим тим обогатили туристичку понуду општине Градишка”, рекао је начелник Аџић.
Предсједник Мјесне заједнице Цимироти, Миленко Јањанин је истакао да новоасфалтирана дионица пута много значи мјештанима Цимирота и захвалио се начелнику општине на испуњеном обећању. Јањанин је изразио наду да ће у наредне двије године бити асфалтирана још два километра макадамског пута према Лужанима.
Предсједник Мјесне заједнице Церовљани, Ново Милановић је нагласио да ће мјештани Церовљана, Цимирота и Кијеваца овом дионицом пута брже стизати до Турјака. Милановић се захвалио мјештанима на учешћу у изградњи пута и начелнику Аџићу.
Мјештанка Мјесне заједнице Кијевци, Нена Мирјанић захвалила се начелнику Аџићу и мјештанима који су учествовали у изградњи пута којим ће, како каже, брже стизати до града, што је непроцјењиво.
2017jul28_cimput_3