АСФАЛТИРАНО 1.900 МЕТАРА ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА У ГОРЊИМ ПОДГРАДЦИМА

Post Date: 13/07/2017

АСФАЛТИРАНО 1.900 МЕТАРА ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА У ГОРЊИМ ПОДГРАДЦИМА

2017jul14_asf_pdg_naslovna

У Мјесној заједници Горњи Подградци, 13. јула, завршено је асфалтирање двије дионице локалних путева укупне дужине 1.900 метара.У засеоку Панићи-Ивановићи асфалтирано је 1.400 метара макадамског пута, који спаја мјесне заједнице Горњи Подградци и Јабланицу, те 500 метара пута од регионалне саобраћајнице Горњи Подгрдаци-Мраковица према засеоку Ресановци.
Пуштању у употребу наведених путних дионица присуствовао је начелник општине Зоран Аџић, који је овом приликом истакао да је локална власт опредјељена и усмјерена на стварање предуслова руралног развоја.

2017jul14_asf_pdg_02

Циљ нам је да људи остану да живе на селу, да развијају своја газдинства и привређују, а наша обавеза је да им обезбиједимо добру путну комуникацију и сигуран пласман производа”, нагласио је Аџић.

Начелник општине је навео да је ове године на подручју општине Градишка планирана изградња 12 километара нових асфалтних путева и реконструкција осам километара постојећих локалних путева за које ће из општинског буџета бити издвојено око 800.000 КМ, прецизирајући да грађани у финансирању учествују са 20 одсто, а Општина са 80 одсто од укупно предвиђених средстава.
“Желимо да активизмом мјештана и локалне власти и у овој тешкој економској ситуацији урадимо пуно и да све приходе који су намијењени за рурални развој и изградњу путева намјенски утрошимо”, нагласио је Аџић.
Предсједник Мјесне заједнице Горњи Подградци Звјездан Панић, рекао је да је локална власт максимално испоштовала захтјеве мјештана.
Панић је навео да је у Горњим Подградцима потребно још изградити или реконструисати око седам километара локалних путева, те да очекује да и у овим пројектима учествују и грађани и Општина.
Ненад Ивановић из Горњих Подградаца захвалио је начелнику општине и мјештанима који су учествовали у изградњи пута у засеоку Панићи-Ивановићи.
“Мјештани су презадовољни што смо добили нови пут. До сада нисмо имали асфалтни пут и ово нам много значи”, рекао је Ивановић.

2017jul14_asf_pdg_03