ЗАВРШЕН ФЕСТИВАЛ ПОЕЗИЈЕ „ВИТЕЗОВО ПРОЛЕЋЕ”

Post Date: 22/03/2017

ЗАВРШЕН ФЕСТИВАЛ ПОЕЗИЈЕ „ВИТЕЗОВО ПРОЛЕЋЕ”

22mart2017_pjesnici_naslovna

Наступима око двадесет пјесника из Србије, Црне Горе и Републике Српске у Културном центру Градишка јуче је завршен дводневни фестивал поезије „Витезово пролеће”.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић, рекао је да Градишка жели да постане регионални центар културе и захвалио пјесницима за учешће на фестивалу.

„Градишка је имала ту срећу да се угледни пјесници представе дјеци и омладини и да код њих пробуде жељу да једног дана и сами постану пјесници”, рекао је Аџић.

Директор градишког фестивала „Витезово пролеће” Марко Шукало, навео је да је фестивал првог дана, који је био посвећен поезији за дјецу, у два термина посјетило око 1.500 ученика.

„Пјесници су посјетили и дјецу ометену у развоју и дјецу која се лијече на педијатријском одјељењу градишке болнице. Обишли су и знаменитости града и њихови утисци су феноменални”, рекао је Шукало.

Шукало и уредник часописа „Витез” Недељко Попадић уручили су Културном центру Градишка и директору Жељку Благојевићу Диплому за допринос развоју културе, а Културни центар узвратио је Повељама, које је додијелио Попадићу, Бори Ђорђевићу и предсједнику Удружења књижевника Србије Радомиру Андрићу, који због болести није могао да наступи на фестивалу.

Пјесник и рок музичар, популарни Бора Чорба, рекао је да му признање много значи и да је фестивал „Витезово пролеће” на коме је наступио и прошле године, сјајна пјесничка манифестација.

„Жао ми је што нисмо били у пуном саставу. Са нама обично иде и Раша Попов, када му то здравље дозвољава. Дјеца су дивна, пјевала су са нама, музикални су и добро васпитани“, рекао је Ђорђевић.

Завршној вечери поезије којом је завршен дводневни фестивал „Витезово пролеће” у градишком Културном центру присуствовало је стотињак грађана.  Извор СРНА

22mart2017_pjesnici_2