Одржан састанак Привредног савјета општине Градишка

Post Date: 22/03/2017

Одржан састанак Привредног савјета општине Градишка

22mart2017_privSav_NaslovnaУ просторијама Општине Градишка, 21. марта, одржан је састанак Привредног савјета општине Градишка на коме су једногласно изабрани предсједник, потпредсједник и секретар овог савјетодавног тијела чији је основни циљ јачање јавно-приватног дијалога.

За предсједника Привредног савјета изабран је начелник општине Зоран Аџић, за потпредсједника Крешимир Бодрожић, а за секретара Данило Шобот.

Чланови Привредног савјета, који чине представници Општине, других јавних служби које дјелују на локалном нивоу те представници приватног сектора и цивилног друштва, усвојили су и Пословник о његовом раду.

На данашњем засједању Привредног савјета, уприличена је и презентација Пројекта привлачења инвестиција и унапређења пословног окружења на локалном нивоу у БиХ – LIFE кога имплементира Групација Свјетске банке у партнерству са Британском амбасадом у Босни и Херцеговини.

Општина Градишка приступила је пројекту LIFE 29. децембра 2016. године и од тада заједнички са Групацијом Свјетске банке ради на регулаторној реформи административних процедура, привлачењу инвеститора и стварању бољих услова за инвестирање на подручју наше општине.

Члановима Привредног савјета од стране представника РАРС-а Бојана Ћудића презентован је и модел Европске мреже предузетништва Републике Српске, а упознати су и са садржајем анкете о степену задовољства привредника пословним окружењем на подручју општине Градишка која ће у наредном периоду бити спроведена.

Привредни савјет општине Градишка основан је са намјером да се успостави конкретан оквир за управљање локалним економским развојем и унаприједи пословно окружење на подручју општине.

22mart2017_privSav_02