ПЈЕСНИЦИ ФЕСТИВАЛА „ВИТЕЗОВО ПРОЛЕЋЕ“ НА ПРИЈЕМУ КОД НАЧЕЛНИКА

Post Date: 20/03/2017

ПЈЕСНИЦИ ФЕСТИВАЛА „ВИТЕЗОВО ПРОЛЕЋЕ“ НА ПРИЈЕМУ КОД НАЧЕЛНИКА

20mart2017_pjesnici_naslovna

Поводом одржавања фестивала „Витезово пролеће“ начелник општине Градишка Зоран Аџић уприличио је данас пријем за учеснике овог фестивала, еминентне српске пјеснике из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

Том приликом, начелник општине изразио је задовољство због уприличеног пријема пјесника, нагласивши да се Фестивал „Витезово пролеће“ по други пут организује у нашем граду и да је жеља локале власти да то постане традиционална културна манифестација.

Начелник општине је рекао да Општина Градишка има за циљ да постане регионални културни центар и да га посебно радује чињеница да се фестивал одржава управо на Свјетски дан поезије, 21. март. У том контексту Аџић је најавио подршку фестивалу и у наредним годинама због његовог значаја за ширење културног наслијеђа, као и усмјеравања дјеце ка вриједностима књиге, учења и правилног развоја.

Првог фестивалског дана уприличено је дружење пјесника са основцима у просторијама Културног центра Градишка, а реализована је и посјета Дневном центру Удружења МНРЛ и Одјелу педијатрије у Општој болници Градишка.

Другог фестивалског дана у просторијама Културног центра Градишка биће уприличено Вече поезије за грађанство са почетком у 19.00 часова.

20mart2017_pjesnici_2