Одржан “састанак са начелником”

Post Date: 23/02/2017

Одржан “састанак са начелником”

У оквиру имплементације Пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ данас је у Културном центру Градишка одржан „Састанак са начелником“ коме су присуствовали представници мјесних заједница са подручја општине Градишка, као и представници НВО сектора.
Основна тема „Састанка са начелником“ била је разговор o плановима развоја Општине кроз призму грађанске партиципације, са наглашеном улогом мјесних заједница.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић, истакао је да је „Састанак са начелником“ организован у оквиру заједничког пројекта Развојног програма Уједињених нација – UNDP-а, који се односи на јачање улоге и позиције мјесних зејдница у раду локалних самоуправа. Први човјек општине, рекао је да представници савјета мјесних заједница, за разлику од претходног периода, морају имати осјећај да су дио локалне управе, те да је потребно стимулисати грађане да учествују у њиховом раду, како би се идеје и стварне потребе тих простора по питању инфраструктурног и привредног развоја објединиле на једном мјесту у локалној управи. На овај начин би, по његовим ријечима, локална управа, у складу са приоритетима, критеријумима и Стратегијом развоја општине, кроз буџет за сваку годину уврштавала реализацију пројеката мјесних заједница.
На данашњем састанку поред тема везаних за рад и функционисање мјесних заједница, разговарано је о учешћу грађана у планирању и креирању буџета Општине, о комуналним и привредним темама, о побољшању коминикације са грађанима и друго.
„Састанак са начелником“ организовала је Фондација за развој и демократију која је вањски сарадник Пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“. Општина Градишка је, подсјећамо, једна од 23 општине/града у БиХ које су ушле у овај заједнички пројекат Владе Швицарске и Шведске, а чији је имплементатор Развојни програм Уједињених нација UNDP.