Пољопривредним произвођачима, носиоцима породичних пољопривредних газдинстава који су регистровани у АПИФ-у

Post Date: 28/02/2017

Пољопривредним произвођачима, носиоцима породичних пољопривредних газдинстава који су регистровани у АПИФ-у

ОПШТИНСКА УПРАВА
ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ПРИВРЕДУ И ПОЉОПРИВРЕДУ
ОБАВЈЕШТЕЊЕ
пољопривредним произвођачима, носиоцима породичних пољопривредних газдинстава који су регистровани у АПИФ-у

Обавјештавамо све носиоце комерцијалних и некомерцијалних породичних пољопривредних газдинстава који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава, да су дужни најкасније до 31. марта текуће године за претходну годину, доставити годишњи обрачун доприноса подручној јединици Пореске управе Градишка.

Обрачун доприноса доставља се на Обрасцу 1002 – Мјесечна пријава пореза по одбитку, који се почев од 1. јануара 2017.године, доставља Пореској управи подручне јединице Градишка, искључиво употребом електронских сервиса Пореске управе.

Пореска управа ће, у име носилаца породичних пољопривредних газдинстава који су Пореској управи дали овлашћење да у њихово име може подносити пореске пријаве, на основу података из службених евиденција креирати обрачун доприноса за 2016. годину.

Сагласност за давање овлашћења Пореској управи за електронско подношење пореских пријава носиоци породичних пољопривредних газдинстава могу предати у подручној јединици Пореске управе Градишка.

Настале обавезе су у складу са чланом 11. став 2. Закона о доприносима (“Службени гласник Републике Српске”, број: 116/12 и 103/15).

За све нејасноће везане за горе наведени текст, предлажемо да се обратите подручној јединици Пореске управе Градишка.

У прилогу: табела вриједности

ПРЕГЛЕД ОБАВЕЗА НОСИЛАЦА КОМЕРЦИЈАЛНИХ И НЕКОМЕРЦИЈАЛНИХ ПОРОДИЧНИХ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА ПО ОСНОВУ ЗАКОНА О ДОПРИНОСИМА ЗА 2016.ГОДИНУ.