ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ПРАЗНИКА СВЕТОГ САВЕ – ШКОЛСКЕ СЛАВЕ

Post Date: 27/01/2017

ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ПРАЗНИКА СВЕТОГ САВЕ – ШКОЛСКЕ СЛАВЕ

27jan2017_svs_noseca
Начелник општине Градишка Зоран Аџић организовао је данас традиционални Светосавски пријем за директоре образовно-васпитних установа са подручја наше општине, те делегације њихових најбољих ученика.
Овом приликом, први човјек општине, честитао је присутнима школску славу Светог Саву и пожелио им пуно успјеха у даљем раду. Аџић је изразио задовољство што је протекла школска година обиљежена бројним ученичким постигнућима и што су присутни успјешни ученици исказали опредјељење и спремност да након школовања, раде и живе на овим просторима. Управо ово опредјељење успјешних ученика, по Аџићевим рјечима, обавезује на стварање бољих услова и претпоставки да млади људи остану на овим просторима и примјене своја стечена знања на добробит свих грађана општине Градишке и Републике Српске.
27jan2017_svs_2
Он је истакао да су, по први пут, у буџету Општине, уз поклон књиге и признања најбољим ученицима, предвиђена средства за новчане награде и то ученицима генерације основних школа износ од 300 КМ, а ученицима генерације средњих школа 500 КМ, те да ће за студентске стипендије у овој академској години бити издвојено 250.000 КМ. За потребе субвенционисања превоза средњошколаца из руралних подручја, према Аџићевим ријечима, биће издвојено 180.000 КМ.
Први човјек општине, истакао је да ће за материјалне трошкове три градишке средње школе бити издвојено 550.000 КМ, те да је кроз јавне расправе са представницима ових установа препозната потреба да се у Техничкој школи опреме кабинети за нова два занимања CNC техничара и техничара информационих технологија која су, како каже, веома тражена на простору Републике Српске, БиХ и шире. „У Средњој стручној и техничкој школи предвиђена је замјена паркета у фискултурној сали, коју због недостатка дворане користе сви клубови у Градишци“ , рекао је Аџић и додао да се планира и наставак изградње Спортске дворане „Сервицијум“. За потребе функционисања Јавне установе за предшколско васпитање и образовање дјеце „Лепа Радић“ из општинског буџета биће издвојено око 1,3 милиона КМ на годишњем нивоу.
Пријему су присуствовали и в.д. начелника Службе начелника општине Драгана Илић и в.д. начелника Одјељења за друштвене дјелатности Давор Глишић.
Под покровитељством Начелника општине и у организацији Културног центра Градишка вечерас ће у Културном центру Градишка бити одржана Централна академија под називом „Свети Сава принц и просветитељ“.
27jan2017_svs_3
27jan2017_svs_4