ОДРЖАНА СМОТРА И ПРЕДСТАВЉЕНА ДВА НОВА ВОЗИЛА ПВЈ ГРАДИШКА

Post Date: 23/09/2016

ОДРЖАНА СМОТРА И ПРЕДСТАВЉЕНА ДВА НОВА ВОЗИЛА ПВЈ ГРАДИШКА

23sept2016_vatrogasci_noseca
Професионална ватрогасна јединица Градишка организовала је данас у кругу Ватрогасног дома смотру и показну вјежбу гдје је представила техничке могућности два новонабављена ватрогасна возила.
Начелник општине Градишка Зоран Латиновић, који је присуствовао показној вјежби и постројавању ватрогасаца, рекао је да је Професионална ватрогасна јединица Градишка у сарадњи са Ватрогасним савезом Републике Српске набавила теренско возило за гашење пожара на отвореном простору вриједности око 107.000 КМ и доставно комби возило за превоз ватрогасне опреме за чију набавку је издвојено више од 52.000 КМ. „Набавком ових возила употпуњен је доста квалитетан возни парк ватрогасне јединице у  Градишци, за чије потребе је раније набављено ватрогасно навално возило и доставна цистерна са опремом вриједности око 300.000 КМ. У сарадњи с Ватрогасним савезом Српске у наредном периоду планирана је набавка још једног навалног ватрогасног возила чиме би додатно побољшали квалитет возног парка ватрогасне јединице“, навео је Латиновић. Он је нагласио да и даље постоји потреба унапријеђења рада ПВЈ Градишка и набавке заштитних ватрогасних одјела и обуће. „Планирана је и надоградња ватрогасног дома, урађена је планска документација за овај пројекат али је блокада рада Скупштине општине Градишка онемогућила доношење потребних одлука за почетак радова“, рекао је Латиновић и изразио очекивање да ће након конституисања новог скупштинског сазива обезбијеђена средства бити у функцији надоградње ватрогасног дома и побољшња услова рада ватрогасаца. Латиновић је оцијенио да је Професионална ватрогасна јединица Градишка у потпуности оспособљена за извршавање свих својих задатака.
23sept2016_vatrogasci_2
23sept2016_vatrogasci_3
23sept2016_vatrogasci_4
Старјешина Професионалне ватрогасне јединице Градишка Горан Стојаковић, рекао је да ће набављено комби возило служити за транспорт техничке опреме која је набављена у протеклих пар година, а новонабављено теренско возило са погоном на сва четири точка идеално је за гашење мањих пожара на отвореном, пожара у почетној фази развоја и интервенције у случају саобраћајних незгода.
23sept2016_vatrogasci_5
23sept2016_vatrogasci_6
23sept2016_vatrogasci_7