БРОЈНИМ САДРЖАЈИМА ОБИЉЕЖЕН СВЈЕТСКИ ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА

Post Date: 23/09/2016

БРОЈНИМ САДРЖАЈИМА ОБИЉЕЖЕН СВЈЕТСКИ ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА

23sept_dba_noseca
У циљу подржавања Европске иницијативе „У град без аутомобила“ Општина Градишка је петнаесту годину за редом обуставом моторизованог саобраћаја у Видовданској улици и приређивањем бројних спортских, културних и забавних активности обиљежила Свјетски дан без аутомобила – 22. септембар.
У оквиру обиљежавања „Свјетског дана без аутомобила“ одржана је и „дјечија бициклијада“ у којој су учествовали
малишани из предшколске установе „Лепа Радић“ и ученици првих разреда основних школа.
Замјеник начелника општине Градишка Никола Солдатић, истакао је да Општина по петнаести пут организује манифестацију „Дан без аутомобила“ и да је Градишка један од 3.000 градова који су подржали ову
Европску иницијативу.
23sept_dba_2

Циљ одржавања ове манифестације је да се пробуди свијест о штетном утицају прекомјерног кориштења аутомобила за превоз и да се вожњом бицикла или пјешачењем доприноси здравијем начину живота и штити околина од загађења“, рекао је Солдатић.
Замјеник начелника је истакао да је Општина реализовала низ пројеката с циљем заштите животне средине, те прије свих реконструисала градску топлану замјеном штетног мазута био-масом као енергентом за топлификацију града.
23sept_dba_3
На обиљежавању
  „Свјетског дана без аутомобила“  у Градишци представили су се и најмлађи фудбалери Школе фудбала „Старс“, чланови одбојкашких секција основних школа, клуб „JIU-JITSU Samuraj“, Културно умјетничко друштво „Коловит“, Плесни студио „Денс степ“, чланови еколошких и ликовних секција, „Креативци Градишка“ и коњички клуб „Посавко“.
23sept_dba_4
23sept_dba_5
23sept_dba_6
23sept_dba_7
23sept_dba_8
23sept_dba_9
23sept_dba_10