ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА ОПШТИНЕ – МАЛА ГОСПОЈИНА

Post Date: 22/09/2016

ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА ОПШТИНЕ – МАЛА ГОСПОЈИНА

21sept2016_ks_noseca
Светом литургијом и ломљењем славског колача у цркви Покрова пресвете Богородице Општина Градишка је 21. септембра обиљежила Крсну славу Рођење пресвете Богородице – Малу Госпојину.
Свету литургију служио је архијерејски намјесник Мирко Милисавић, уз саслужење свештеника са подручја градишке црквене општине, након чега је уприличен славски ручак.
21sept2016_ks_2
21sept2016_ks_3
Начелник општине Градишка Зоран Латиновић, честитао је славу свим грађанима наше општине истакнувши да је Мала Госпојина прилика да се присјетимо прошлости и традиције наших предака, те да се осврнемо на садашњост и будућност Градишке, коју треба искористити у интересу свих грађана, а посебно генерација које долазе. У том контексту Латиновић, је истакао да су међунационални односи на подручју општине на завидном нивоу и да је Градишка препозната као једна здрава средина која прихвата европске стандарде живљења.
Први човјек општине, рекао је да је Слава прилика и да се присјетимо свега што је урађено у протеклом периоду.
Реконструисали смо градску топлану реализацијом пројекта „Топлана на био-масу“. За 18 села и засеока обезбијеђена је вода из градског водовода, док је у приградским дијеловима општине изграђњена секундарна канализациона мрежа, гдје ћемо бити у прилици да на исту прикључимо хиљаду домаћинстава. Изграђено је преко три километра обилазнице „Чатрња- Брестовчина“ која ће омогућити ширење града по дубини и гдје су у току активности на постављању асфалтног застора. Реализовани су и бројни други пројекти чији је циљ био подизање инфраструктурне основе у свим области од привреде до спорта“, рекао је Латиновић, нагласивши да је локална заједница са приватним партнером у пројекту изградње Спортске дворане уложила максималне напоре да се овај спортски објекат заврши.
Начелник општине је рекао да га радује информација да наредне године креће изградња моста на ријеци Сави, гдје ће Градишка, као град између два моста бити у изузетној позицији, да се шири, да се појачају пословне зоне, те да се граде привредни и стамбени објекти.
Латиновић се осврнуо и на геостратешки положај и природне ресурсе којима Градишка располаже.
21sept2016_ks_4
21sept2016_ks_5
21sept2016_ks_6

Градишка је на великом саобраћајном раскршћу и заслужује да јој се омогући убрзан развој. Кадровски ресурси, природни потенцијали, инфраструктура и индустријски капацитети дају шансу за привлачење инвеститора и показују да можемо имати изнадпросјечне стопе привредног раста“, рекао је Латиновић.
Рос Џонсон представник америчке дипломатске мисије у Босни и Херцеговини, честитајући славу општине, свим присутнима пожелио је успјешну годину, и изразио наду да ће и у будућности постојати добра сарадња ове амбасаде и Општине Градишка.
Обиљежавању Славе општине присуствовали су представници вјерских заједница
, дипломатског кора и међународних институција, представници институција БиХ и Републике Српске, посланици у институцијама БиХ и Републике Српске, одборници Скупштине општине Градишка, градишки привредници, културни и спортски радници и други драги гости.
21sept2016_ks_7
21sept2016_ks_8
21sept2016_ks_9
21sept2016_ks_10