ПРИЈЕМ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ГРАДИШКЕ ЛАКЕ ПЈЕШАДИЈСКЕ БРИГАДЕ

Post Date: 10/06/2016

ПРИЈЕМ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ГРАДИШКЕ ЛАКЕ ПЈЕШАДИЈСКЕ БРИГАДЕ

Поводом обиљежавања Дана оснивања Лаке пјешадијске бригаде Градишка данас је начелник општине Градишка Зоран Латиновић организовао пријем за старјешине ове бригаде.

Главна тема разговора односила се на обиљежавање 24. годишњице од оснивања бригаде, а данашњи пријем био је и прилика да се евоцирају сјећања на ратни пут бригаде чијих је 119 бораца уградило животе у темеље Републике Српске.

Дан оснивања Лаке пјешадијске бригаде Градишка биће обиљежен у недјељу 12. јуна служењем литургије за погинуле борце у цркви Покрова Пресвете Богородице у 9,30 часова, након чега ће у 12 часова на Централном спомен-обиљежју погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата бити служен парастос и положени вијенци.

Лака пјешадијска бригада Градишка основана је 12. јуна 1992. године. Током ратних дешавања бригада је у својим редовима имала преко 5000 бораца који су учествовали на бројним ратиштима.

Градишка бригада за своје заслуге у Отаџбинском рату добила је више признања, међу којима и Медаљу Петра Мркоњића, за несебичну храброст и одлучност у одбрани српског народа и стварању Републике Српске.

Данашњем пријему присуствовали су и начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Вујадин Миљић и представник Борачке организације општине Градишка Милован Гагић.