НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ДОЧЕКАО УЧЕСНИКЕ ТРКЕ МИРА

Post Date: 10/05/2016

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ДОЧЕКАО УЧЕСНИКЕ ТРКЕ МИРА

10MAJ2016_TrkaMira_noseca
Мир је најважнија категорија, посебно на овим просторима гдје смо били свједоци и ратних дешавања и свих страхота које рат са собом доноси, изјавио је начелник општине Градишка Зоран Латиновић, приликом дочека учесника Трке мира у Градишци.
Први човјек општине, носећи бакљу преко моста у Градишци заједно са осталим учесницима трке, послао је поруке мира, нагласивши да се младост, сарадња, међусобна толеранција и суживот свих народа на овим просторима постављају као приоритети. Латиновић  је додао да општина Градишка бројним активностима доприноси учвршћивању мира и развијању сарадње међу народима. „Потребно је његовати прошлост, али и гледати у будућност како бисмо ове просторе што више приближили европским стандардима“, истакао је Латиновић.
10MAJ2016_TrkaMira_3
Координатор Трке мира за БиХ, Амур Башић рекао је да је циљ ове спортске манифестације  повезивање људи, мир, хармонија, јединство и пријатељтво међу људима. Башић је навео да је овогодишња Трка мира почела у фебруару у Португалу, а завршиће се у октобру у Риму. У том периоду учесници ће, кроз више од 40 земаља носећи бакљу мира, претрчати више од 24.000 километара. Након Бањалуке, Трка мира наставиће даље према Теслићу, Зеници, Сарајеву, затим преко Горажда упутиће се према  Црној  Гори. Бакљу мира са моста у Градишци до бањалучке петље, пронио је Дејан Јакелић из Градишке, а заједно са њим трчали су млади спортисти Градишке.
10MAJ2016_TrkaMira_2

10MAJ2016_TrkaMira_4