МЛАДИ ИЗ ДЕСЕТ ЕВРОПСКИХ ЗЕМАЉА НА ТРЕНИНЗИМА О ПРЕДУЗЕТНИШТВУ У ГРАДИШЦИ

Post Date: 20/04/2016

МЛАДИ ИЗ ДЕСЕТ ЕВРОПСКИХ ЗЕМАЉА НА ТРЕНИНЗИМА О ПРЕДУЗЕТНИШТВУ У ГРАДИШЦИ

Удружење  „Мост“ Градишка организовало је данас конференцију за медије поводом реализације пројекта „Друштвено предузетништво за друштвене промјене”, који финансира Европска комисија кроз ERASMUS Плус програм, а у оквиру којег у Градишци од 14. априла борави 25 младих људи из десет европских земаља.

Конференцији су присуствовали начелник општине Градишка Зоран Латиновић и  чланови организација  младих из Естоније, Шпаније, Србије, Црне Горе, Италије, Чешке, Хрватске, Словеније, Португала, Кипра и Босне и Херцеговине.

Предсједник Удружења „Мост” Предраг Боројевић, рекао је да ово удружење већ двије године ради на развоју друштвеног предузетништва, да је основало властито предузеће и да су искуства у овој области жељели да подијеле с члановима партнерских организација из других  европских земаља.

„14. априла почели су тренинзи, који ће трајати до 22. априла, а на којима предавачи покушавају младима да објасне шта је то друштвено предузетништво и како млади могу развијати своје идеје и предузетничке вјештине и представити их у локалним заједницама”, рекао је Боројевић.

20-04-2016 most

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић, изразио је задовољство што Градишка има прилику да угости младе из десет европских земаља и да осјети позитивну енергију, “која недостаје младима на овим просторима”. Латиновић је рекао да се Општина Градишка труди да помогне младим људима, свјесна ситуације да су они највише погођени посљедицама трагичних сукоба и лоше приватизације, што говоре и чињенице да је од 50 до 60 одсто младих данас незапослено. Латиновић је додао да Општина младим преузетницима, који имају пословне идеје, обезбјеђује бесплатне канцеларије у просторијама Бизнис инкубатора Градишка, те да настоји да обезбиједи услове за привлачење инвестиција, развој привреде и отварање нових радних мјеста, и тако обезбиједи посао и за младе људе. Латиновић је нагласио да треба подржати иницијативу младих да путују у друге државе и стекну нова искуства.