ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ПРУЖАЊУ САВЈЕТОДАВНИХ УСЛУГА ПРЕДУЗЕЋИМА

Post Date: 31/03/2016

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ПРУЖАЊУ САВЈЕТОДАВНИХ УСЛУГА ПРЕДУЗЕЋИМА

Представници Агенције за сарадњу, едукацију и развој /ACED/ из Бањалуке потписали су данас са 19 привредних субјеката са подручја наше општине 21 Уговор о суфинансирању пројеката пружања савјетодавних услуга из области сертификације, стандардизације, маркетинга, брендирања и унапређења производње.

Укупна вриједност уговора о пружању савјетодавних услуга је око 140.000 КМ, од чега је учешће градишких привредника 66.000 КМ, док 74.000 КМ финансира ACED у склопу пројекта “ReGERD”, који финансира Европска комисија.

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић, изразио је задовољство оствареном сарадњом са бањалучком агенцијом ACED, те нагласио да ће финансијска подршка Европске комисије градишким привредним фирмама за побољшање маркетинга, израду бизнис планова и увођење система квалитета допринијети њиховој конкурентности на тржишту.

[ot-caption title=”” url=”http://www.opstina-gradiska.com/wp-content/uploads/2016/03/IMG_8356.jpg”]

Директор предузећа “Рапић” Војислав Рапић, рекао је да је са представницима ACED-а потписао два уговора о пружању консултантских услуга за побољшање интерног менаџмента и комерцијалног сектора који ће, уз учешће овог предузећа, бити суфинансирани са по 4.900 КМ. Рапић је нагласио да ће уз квалитетне савјетодавне услуге покушати да подигне конкурентност предузећа.

Пројекат “ReGERD” спроводи ACED Бањалука, а партнери су општине Градишка, Козарска Дубица, Лакташи и Србац, Удружење ЛАГ САВУС, Локална развојана агенција Козарска Дубица и Универзитетски предузетнички центар Бањалука.

[ot-caption title=”” url=”http://www.opstina-gradiska.com/wp-content/uploads/2016/03/IMG_8386.jpg”]