ПОТПИСАН УГОВОР ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКТА „ЈАЧАЊЕ УЛОГЕ МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА У БИХ”

Post Date: 29/03/2016

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКТА „ЈАЧАЊЕ УЛОГЕ МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА У БИХ”

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић, данас је у Сарајеву потписао Уговор за реализацију Пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“.

[ot-caption title=”” url=”http://www.opstina-gradiska.com/wp-content/uploads/2016/03/20160329_113129.jpg”]

Први човјек општине, рекао је да након успјешне апликације Општина Градишка, заједно са општинама Лакташи, Котор Варош, Петрово и градом Бијељина, улази у пројекат који би у наредне четири године требао да унаприједи рад мјесних заједница.

Према ријечима Латиновића, циљ Пројекта је да допринесе квалитетнијем животу грађана кроз веће демократско учешће и одговорност према јавности, кроз унапређење услуга на нивоу мјесне заједнице, јачање инфраструктуре и већу инклузију социјалних категорија становништва. Латиновић је истакао да је Општина Градишка за пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ” кандидовала 13 мјесних заједница и додао да је наша општина међу ријетким из РС и БиХ које ће имплементирати овај пројекат. Пројекат се финансира средствима влада Швицарске и Шведске, а за његову имплементацију, у наредне четири године биће обезбијеђено око 8 милиона швајцарских франака.

[ot-caption title=”” url=”http://www.opstina-gradiska.com/wp-content/uploads/2016/03/20160329_113501.jpg”]