ПОТПИСАН УГОВОР ЗА НАБАВКУ НОВОГ ТЕРЕНСКОГ ВАТРОГАСНОГ ВОЗИЛА

Post Date: 14/03/2016

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА НАБАВКУ НОВОГ ТЕРЕНСКОГ ВАТРОГАСНОГ ВОЗИЛА

У Кабинету начелника општине Градишка данас је потписан Уговор о набавци теренског ватрогасног возила са предузећем „Шумоопрема“ д.о.о. Бањалука.

Уговор за набавку новог ватрогасног возила, чија је вриједност 99.845,00 КМ /без ПДВ-а/ потписали су начелник општине Градишка Зоран Латиновић и директор предузећа „Шумоопрема“ д.о.о. Бањалука Жељко Ћејић.

Потписивању Уговора претходила је законски предвиђена процедура, а рок испоруке возила је средина септембра 2016. године.

Горан Стојаковић, старјешина Професионалне ватрогасне јединице Градишка, која је у саставу Општинске управе општине Градишка, истакао је да ће набавком новог теренског ватрогасног возила бити повећана ефикасност рада и проширена тактичка могућност дјеловања јединице, поготово везано за ватрогасне интервенције на отвореном простору.

Стојаковић је нагласио да је овдје ријеч о набаци новог возила које је снабдјевено уређајем за гашење пожара са пумпом високог притиска, резервоаром за воду од 300 литара, осталом потребном опремом за ту класу возила, као и предњим витлом за самоизбаву и извлачење. Преко пумпе високог притиска моћи ће се добијати поред воде за гашење и пјена, што ће омогућити да са овим возилом извршавају интервенције приликом саобраћајних удеса.

„Возило је са погоном на све точкове, са редуктором на свим брзинама и блокадом диференцијала, те такве перформансе ће омогућити интервенције на мање приступачним локацијама“, рекао је Стојаковић.

Потписивањем новог уговора наставља се процес техничког опремања Професионалне ватрогасне јединице Градишка, за чије потребе је прошле године набављено ново пратеће возило – цистерна вриједности близу 300 хиљада КМ.