ПОСЛОВНО УМРЕЖАВАЊЕ ГРАДИШКИХ ПРИВРЕДНИКА СА ПРИВРЕДНИЦИМА ИЗ АУСТРИЈЕ

Post Date: 02/03/2016

ПОСЛОВНО УМРЕЖАВАЊЕ ГРАДИШКИХ ПРИВРЕДНИКА СА ПРИВРЕДНИЦИМА ИЗ АУСТРИЈЕ

У оквиру Пројекта WI-FI који имплементира и проводи Привредна комора Аустрије у сарадњи са НВО CERD из Бања Луке представници Општинске управе и градишког привредног сектора боравили су у радној посјети Бечу која је имала за циљ пословно умрежавање привредника из Републике Српске са привредницима из Аустрије.

Радне активности током четвородневне посјете биле су базиране на 2 модула. Први модул обухватао је стицање знања из области израде бизнис плана и управљања пословним активностима по интернационалним принципима, стицање знања из интернационалног маркетинга и ЕУ стандардима, те о квалитетној продајној стратегији и управљању продајом. За стицање знања из поменутих области привредници општине Градишка и још 20 привредника са подручја регије Бања Лука, који су такође боравили у посјети, добили су сертификате.

Други модул био је усмјерен на директне контакте са привредницима у Аустрији путем одржавања пословних B2B састанака у Бечу и околини Беча.
Поред представника Општине, активно учешће у овом пројекту узела су градишка предузећа „Елтинг“, „Светислав текс“ и „Нова ДИПО“.

Привредници су дјелом суфинансирали активности који су трајале од децембра 2015. до краја фебруара 2016.године, већи дио трошкова финансиран је средствима Привредне коморе Аустрија.

[ot-caption title=”” url=”http://www.opstina-gradiska.com/wp-content/uploads/2016/03/02-03-2015_posjeta-Becu-1.jpg”]