ОТВОРЕН НОВИ ОБЈЕКАТ ПОЛИЦИЈСКЕ СТАНИЦЕ У НОВОЈ ТОПОЛИ

Post Date: 17/03/2016

ОТВОРЕН НОВИ ОБЈЕКАТ ПОЛИЦИЈСКЕ СТАНИЦЕ У НОВОЈ ТОПОЛИ

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач отворио је данас нови објекат Полицијске станице у Новој Тополи, у чију реконструкцију је уложено око 60.000 КМ.

Полицијска станица Нова Топола, у којој ће бити запослено 20 полицајаца, дјелује у саставу Станице јавне безбједности Градишка и Центра јавне безбједности Бањалука.

Лукач је рекао да је МУП Српске препознао потребу успостављања Полицијске станице у Новој Тополи јер ће она бринути о безбједности више од 15 000 становника из 21 мјесне заједнице у Лијевче пољу. Он је додао да ће ова полицијска станица допринијети већој безбједности становника, који ће моћи на једноставнији начин да пријаве све проблеме са којима се срећу и да полиција ефикасније реагује с циљем заштите безбједности грађана и њихове имовине.

Отварању новог објекта Полицијске станице Нова Топола присуствовали су директор Полиције Републике Српске Гојко Васић, начелник ЦЈБ Бањалука Бошко Панџа, начелник Станице јавне базбједности Градишка Бојан Шкорић, начелник општине Градишка Зоран Латиновић, посланици у Народној скупштини Српске, Милан Шврака, Горан Ђорђић и Зоран Аџић, представници вјерских заједница, јавних предузећа и установа са подручја градишке општине.

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић, изразио је задовољство отварањем Полицијске станице Нова Топола, нагласивши да ће то допринијети подизању ефикасности безбједносних структура и сигурности грађана у Лијевчу пољу. Он је истакао да је свима стало да правни систем добро функционише и да се на тај начин пошаљу позитивне поруке о сигурности приватне имовине, личне безбједности и свега онога што треба да буде одговор на актуелна питања лоше економске ситуације, незапослености и недовољне привредне активности.

Мјештанин Нове Тополе Драган Ђурић, рекао је да ће Полицијска станица, која је сада смјештена у непосредној близини Основне школе „Петар Кочић“ у Новој Тополи, обезбиједити већу сигурност становништву, ђацима и просвјетним радницима, те обезбиједити бољу сигурност одвијању саобраћаја на магистралном путу Градишка- Бањалука.