НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ И ДИРЕКТОР FIPA-е РАЗГОВАРАЛИ О ИНВЕСТИЦИЈАМА

Post Date: 30/03/2016

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ И ДИРЕКТОР FIPA-е РАЗГОВАРАЛИ О ИНВЕСТИЦИЈАМА

Начелник општине Градишка Зоран Латиновић боравио је јуче у службеној посјети Сарајеву гдје је са директором Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ /FIPA/ Горданом Милинићем и његовим сарадницима разговарао о могућностима сарадње на презентацији инвестиционих пројеката и повећања финансијских улагања у сектору привреде.

Том приликом, први човјек општине представио је директору FIPA-е предности и могућности инвестирања на подручју општине, стављајући посебан акценат на наш изузетно повољан гесотратешки и геопрометни положај.

Латиновић је представнике FIPA-e упознао са природним ресурсима општине, потребом изградње прерађивачких капацитета, те оствареним резултатима у области индустрије и пољопривреде.
Начелник општине се осврнуо и на пословне могућности које инвеститорима пружа Агроиндустријска зона у Новој Тополи, као и на неискориштени потенцијал бивших државних предузећа која тренутно нису у функцији производње и запослености.

Милинић је упознао начелника општине о планираним активностима FIPA-е за ову годину, те о подршци коју јој пружају стране амбасаде и привредна представништва у БиХ, Савјет министара БиХ, привредне коморе, Савјет страних инвеститора и други.

На састанку је договорено да Општина FIPA-и у што краћем року достави све расположиве инвестиционе пројекте, како би исте Агенција уврстила у своју базу ради представљања потенцијалним инвеститорима.