ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ШКОЛСКЕ СЛАВЕ

Post Date: 27/01/2016

ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ШКОЛСКЕ СЛАВЕ

Поводом празника Светог Саве начелник општине Градишка Зоран Латиновић организовао је  пријем за директоре образовно-васпитних установа са подручја Градишке и успјешне ученике из основних и средњих школа и са Високе школе „Примус”.

Латиновић је представницима школа и предшколске установе „Лепа Радић“ пожелио успјешан рад у 2016. години и изразио задовољство одвијањем наставно-образовног процеса који је био праћен бројним такмичарским резултатима.

Том приликом Латиновић се осврнуо и на услове одвијања наставног процеса у градишким школама. Он је истакао да су у протеклим годинама, а посебно у 2014. години, забиљежени значајни помаци у реконструкцији школских објеката основних школа за чије је одржавање надлежно Министарство просвјете и културе РС.

Први човјек општине истакао је да ће објекти средњих школа које су на трезору Општине у зависности од потреба бити реконструисани, посебно нагласивши проблем сале Средње стручне и техничке школе и крова Гимназије.

Ових дана заршава се и процедура додјеле око 200 стипендија за студенте на високошколским установама.

Општина Градишка, већ традиционално, генерални је покровитељ Светосавске академије која ове године носи назив „Појте и утројте“.